Formę o wymiarach 22 cm x 26 cm (lub o średnicy ok. 22 cm) wyłóż folią spożywczą.
Herbatniki bardzo drobno rozkrusz lub zmiel. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z masłem. Wymieszaj i wystudź. Połącz herbatniki z czekoladą i masłem, zagnieć i wyłóż nimi spód formy. Dociśnij, wyrównaj powierzchnię. Wstaw do lodówki.
Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu (pamiętaj, że dodajemy mniej mleka - 350 ml). Do gotowego, gorącego budyniu dodaj połamaną na kostki czekoladę i kajmak. Wymieszaj do rozpuszczenia składników i przestudź.
Wyjmij formę ze schłodzonym spodem i przełóż cały krem. Wyrównaj z wierzchu i wstaw ponownie do lodówki.
Masło orzechowe, czekoladę mleczną, mleko, cukier, kajmak i masło podgrzej do rozpuszczenia składników. Zamieszaj i przestudź. Masa powinna być płynna, ale nie gorąca. Po wystudzeniu przełóż ją na schłodzone ciasto. Całość wstaw ponownie do lodówki.
W kąpieli wodnej rozpuść śmietankę i czekoladę. Zamieszaj do połączenia składników, a następnie wystudź. Przestudzoną polewą oblej ciasto. Wierzch posyp posiekanymi orzechami. Ciasto przechowuj w lodówce. Smacznego!
Dodaj komentarz