Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Formę o wymiarach 23 cm x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wymieszać. Na dnie blachy ułożyć krakersy. Śmietanę ubić, dodać cukier puder oraz puree z dyni i zmiksować mikserem na najniższych obrotach. Na koniec delikatnie wlać żelatynę i wymieszać.
Połowę masy wyłożyć na krakersy i przykryć ją kolejną warstwą krakersów. Na krakersach rozsmarować masę krówkową i bezpośrednio na masę wyłożyć resztę masy dyniowej. Na wierzchu ułożyć kolejną warstwę krakersów.
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać mleko i mieszać do momentu rozpuszczenia się czekolady. Lekko ostudzoną czekoladę rozsmarować na krakersach. Całość posypać orzechami. Ciasto schłodzić.
Dodaj komentarz