Ciasto z gruszkami

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • margaryna Kasia
  • 4 jajka,
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukry brązowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki sproszkowanego imbiru
  • 4 gruszki
  • opakowanie cukru pudru
  • opakowanie bułki tartej

Przygotowanie

Krok 1

Obieramy gruszki, usuwamy gniazda. Kroimy na ćwiartki. 2/3 margaryny ucieramy z cukrem na puszystą masę.



Krok 2

Dodajemy stopniowo jajka i ucieramy na gładką masę. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i imbir. Całość dokładnie połącz.



Krok 3

Ciasto przekładamy do okrągłej formy, wysmarowanej margaryna i obsypanej bułą tartą.



Krok 4

Obrane gruszki lekko nacinamy i układamy delikatnie wciskając w ciasto.



Krok 5

Gruszki na górze smarujemy sokiem z cytryny. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.