Ciekawa zupa ze szpinakiem

Bardzo ciekawa i smaczna zupa szpinakowa, która swoim aromatem zachwyci każdego. Szpinak jest niezwykle zdrowy, dlatego powinniśmy włączyć go do codziennej diety, np. w formie takiej zupy.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 ćwiartka z kurczaka
  • - 300 g szpinaku
  • - 2 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 1 seler
  • - 1 duży pęczek natki pietruszki
  • - garść lubczyku
  • - 1 cebula
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Ćwiartkę z kurczaka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 1 godzinę.



Krok 2

Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze fragmenty. Cebulę obieramy, kroimy na pół i opalamy na ogniu. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.



Krok 3

Warzywa dodajemy do kurczaka. Dodajemy również czosnek, lubczyk, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.



Krok 4

Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy szpinak i gotujemy jeszcze 5 minut.



Wskazówki

Ugotowanego kurczaka można wyjąć, usunąć kości, a mięso pokroić i dodać do zupy.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.