Bardzo ciekawa i smaczna zupa szpinakowa, która swoim aromatem zachwyci każdego. Szpinak jest niezwykle zdrowy, dlatego powinniśmy włączyć go do codziennej diety, np. w formie takiej zupy.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Seler
Ćwiartkę z kurczaka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 1 godzinę.
Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze fragmenty. Cebulę obieramy, kroimy na pół i opalamy na ogniu. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Warzywa dodajemy do kurczaka. Dodajemy również czosnek, lubczyk, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.
Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy szpinak i gotujemy jeszcze 5 minut.
Ugotowanego kurczaka można wyjąć, usunąć kości, a mięso pokroić i dodać do zupy.
Dodaj komentarz