Cordon bleu

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 180 g sera Manchego, pokrojonego w grubsze plastry
  • 16 plastrów salami chorizo
  • 50 g masła Łaciate
  • 125 g płatków kukurydzianych
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Umyte i osuszone piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Ser Manchego obieramy ze skórki i kroimy na plastry o grubości 5 mm. Piersi z kurczaka doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy kawałek piersi kładziemy 2 plastry sera Manchego, po 3-4 plastry salami chorizo. Za pomocą foli spożywczej rolujemy.



Krok 2

Na patelni rozpuszczamy masło. Płatki kukurydziane drobno kruszymy. Powstałe roladki posypujemy z zewnątrz solą i pieprzem. Następnie przedkładamy do naczynia z pokruszonymi płatkami. Za pomocą pędza smarujemy rozpuszczonym masłem, jednocześnie obtaczając je w płatkach.



Krok 3

Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 25-30 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.