Crostini grillowane z serem i pieczarkami to pyszna i chrupiąca przekąska. Idealnie sprawdzi się na każde przyjęcie. Jeśli lubisz pieczarki w każdej postaci, ten przepis jest dla Ciebie.
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Pieczarki oczyść i obierz. Następnie pokrój je w plastry.
Patelnię rozgrzej z łyżką masła. Wrzuć pieczarki i podsmażaj, aż lekko zmiękną, około 3-5 minut.
Kromki pieczywa lekko posmaruj masłem. Połóż na nich po plastrze sera oraz kilka plasterków smażonych pieczarek.
Gotowe kromki wyłóż na blaszce z papierem do pieczenia i włóż do piekarnika na około 10-12 minut, aż ser się rozpuści. Następnie udekoruj je odrobiną oliwy. Listki pietruszki drobno posiekaj i również udekoruj nimi kanapki. Podawaj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz