Crostini grillowane z serem i pieczarkami

Crostini grillowane z serem i pieczarkami to pyszna i chrupiąca przekąska. Idealnie sprawdzi się na każde przyjęcie. Jeśli lubisz pieczarki w każdej postaci, ten przepis jest dla Ciebie.

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 bagietka lub inne ulubione pieczywo (12 kromek)
  • 12 plasterków sera Gouda Mlekpol
  • 6 pieczarek
  • 1 natka pietruszki
  • oliwa do pokropienia
  • 1 łyżka masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 180°C. Pieczarki oczyść i obierz. Następnie pokrój je w plastry.



Krok 2

Patelnię rozgrzej z łyżką masła. Wrzuć pieczarki i podsmażaj, aż lekko zmiękną, około 3-5 minut.



Krok 3

Kromki pieczywa lekko posmaruj masłem. Połóż na nich po plastrze sera oraz kilka plasterków smażonych pieczarek.



Krok 4

Gotowe kromki wyłóż na blaszce z papierem do pieczenia i włóż do piekarnika na około 10-12 minut, aż ser się rozpuści. Następnie udekoruj je odrobiną oliwy. Listki pietruszki drobno posiekaj i również udekoruj nimi kanapki. Podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.