CROSTINI Z SEREM BRIE

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 150 g sera brie
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 60 g miechunki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • sól
  • pieprz cayenne
  • 8 kromek bagietki (ok. 150 g)
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Przygotowanie

Krok 1

Ser brie kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy. Miechunkę wyjmujemy z liści, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Seler oczyszczamy, liście odkładamy na bok, łodygi kroimy drobno. Mieszamy z serem brie, cebulą, miechunką i doprawiamy odrobiną soli oraz pieprzem cayenne.



Krok 2

Pokrojoną bagietkę lekko podpiekamy i skrapiamy odrobiną oleju. Rozkładamy na nich mieszankę sera brie i pozostałych składników. Całość dekorujemy liśćmi selera.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.