Crumble z malinami

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 25 g mąki
  • 25 g masła
  • 25 g cukru
  • 25 g siekanych migdałów
  • 1 brzoskwinia
  • garść porzeczek
  • kilka malin
  • cynamon

Przygotowanie

Krok 1

Z masła Łaciate, cukru, mąki i migdałów zagniatamy ciasto jak na kruszonkę.



Krok 2

Brzoskwinie obieramy i kroimy na małe kawałki, pozostałe owoce czyścimy i płuczemy.



Krok 3

W każdej kokilce układamy mieszane owoce, sypiemy cynamonem i przykrywamy kruszonką Pieczemy ok.25 min w temp. 180 st.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.