Smaczne crumble, czyli owoce pod kruszonką. Szybki i zdrowy przepis z morelami. Idealny deser, kiedy masz mało czasu na przygotowanie czegoś smacznego.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Mąkę, masło i mielone migdały włóż do miski i rozkrusz palcami.
Następnie dodaj cukier, płatki migdałów oraz płatki owsiane i całość ponownie pokrusz palcami. Powstanie kruszonka.
Szklane naczynie obsmaruj masłem, wsyp morele poprzekładane z rodzynkami, tymiankiem i melisą, dodaj garść cukru i delikatnie wymieszaj palcami. Na wierzch owoców równomiernie wyłóż kruszonkę. Piecz 30 minut, aż się zarumieni.
Dodaj komentarz