Cukinia w cieście

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 duża cukinia
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 ml wody gazowanej
  • 100 ml jogurtu naturalnego Łaciaty bez laktozy
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta oregano
  • szczypta ziół prowansalskich
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 500 ml oleju roślinnego do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę i proszek do pieczenia łączymy w misce, dodajemy wodę, jogurt i jajko. Mieszamy i dodajemy przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, czosnek, sól oraz pieprz. Odstawiamy.



Krok 2

Cukinię pokrojoną w grubsze plastry maczamy w cieście i smażymy z obu stron na głębokim oleju. Gotowe placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.