Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Mąkę, proszek, kakao - przesiać. W misie miksera utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Wbijać jajka, jedno po drugim, miksując do połączenia się składników. Do masy maślanej dodać suche składniki, mleko, kremówkę, wymieszać szpatułką. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Ciasto rozdzielić, wyrównać. Piec w temperaturze 190ºC przez około 20 - 25 minut. Wyjąć, wystudzić.
Śmietankę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Przyozdobić nią ostudzone muffinki. Na środku położyć truskawkę. Na czubku truskawki zrobić "pompon" z ubitej śmietany. Smacznego.
Dodaj komentarz