Czekoladowy krem z bananami

Pyszny krem na osłodę dnia. Pyszny krem czekoladowy z dodatkiem bananów i herbatników to idealny pomysł na słodki deser.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 banany
  • - 1 tabliczka gorzkiej czekolady (10dag)
  • - 1 opakowanie herbatników (10dag)
  • - 1 łyżka posiekanych orzechów laskowych

Przygotowanie

Krok 1

Czekoladę połam na kostki. Herbatniki pokrusz na nierówne części.



Krok 2

Banany obierz, pokrój na kawałki i zmiksuj na jednolitą masę.



Krok 3

Przełóż do rondla oraz podgrzewaj.



Krok 4 

Dodaj czekoladę, cały czas mieszaj i podgrzewaj, aż czekolada dokładnie się rozpuści. Zakończ podgrzewanie.



Krok 5

Dodaj pokruszone herbatniki oraz orzechy i wymieszaj wszystko razem.



Krok 6

Przełóż do miski lub do słoika, aż do ostygnięcia. Następnie wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Podaj.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.