Czekoladowy malinowiec

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 350 g mąka
  • 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
  • 1/2 łyżeczki sól
  • 240 g jogurt
  • 1/2 szkl. miód
  • 2 łyżki sok z cytryny
  • 2 szt. jajka
  • 140 ml mleko
  • 120 g maliny mrożone
  • 100 g dropsy czekoladowe
  • 1 opakowanie maliny świeże, do dekoracji
  • polewa czekoladowa do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

W misce łączymy produkty suche: mąkę, sól i sode oczyszczoną. Do drugiej miski wlewamy mleko, jajka, jogurt, miód i sok z cytryny.



Krok 2

Łączymy zawartość obu misek. Dodaj dropsy czekoladowe oraz maliny.



Krok 3

Powstałą masę przelej do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 35 minut.



Krok 4

gdy ciasto wystygnie, polej je polewą czekoladową i ułóż świeże maliny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.