Doskonały przepis na aromatyczne, smaczne i zarazem proste do wykonania danie rodem z Turcji. Kompozycja ta jest idealna dla smakoszy mięs.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Mięso rozbijamy i nacieramy rozdrobnionym czosnkiem, następnie posypujemy solą i pieprzem. Kolejnym krokiem jest duszenie w garnku na oleju pod przykryciem razem z pokrojoną w piórka cebulą.
Po 40 minutach dodajemy ziemniaki pokrojone w średniej wielkości kostkę, razem z pokrojonymi pomidorami i ½ posiekanej natki pietruszki.
Na koniec dusimy całość przez 30 minut, dodajemy do sosu śmietankę Łaciatą. Po zdjęciu z ognia potrawę przyprawiamy ½ posiekanej drobno natki pietruszki.
Dodaj komentarz