Zielone warzywa doskonale wpływają na nasze zdrowie oraz wygląd. Doskonałym ich przykładem jest rukola, posiadająca intensywny orzechowy smak. W połączeniu z owocem granatu, który jest wyjątkowo bogatym źródłem przeciwutleniaczy uzyskamy smaczną i zdrową bombę witaminową dla naszego organizmu.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2-3
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Fit
Pierwszym krokiem jest wyjęcie z opakowania rukoli, umycie jej i wysuszenie ręcznikiem papierowym. Następnie wykładamy rukolę na półmisek i zajmujemy się przygotowaniem fety.
Ser feta po wyjęciu z opakowania kroimy w kostkę. Pokrojoną fetę układamy w półmisku na rukoli.
Czerwoną cebulę kroimy w piórka i również równomiernie rozsypujemy na półmisku.
Owoc granatu przekrawamy na pół, następnie oddzielamy soczyste nasiona od skórki. Tak przygotowany owoc dodajemy do naszej sałatki.
Całość wystarczy tylko skropić sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowana sałatka sprawdzi się idealnie w upalne dni.
Czerwona cebula jest wyjątkowym źródłem witaminy C.
Dodaj komentarz