Deser i kawa w jednym

Autor:

Monika Och

Danie: Deser, Napoje

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Deser, Napoje

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

SKładniki

  • 3 łyżeczki kawy
  • ½ szkl. mleka
  • 4 łyżki serka mascarpone
  • 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1/3 tabliczki białej czekolady
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 gałki lodów śmietankowo-kawowych

Przygotowanie

Krok 1

Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, każdy ze smaków w oddzielnym naczyniu. Do każdej masy dodać po dwie łyżki serka, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.



Krok 2

Na dnie szklanki umieścić warstwę ciemną, odczekać chwilę a później jasną. Kawę rozpuścić w gorącym mleku, dodać cukier i wlać do szklanki. Na wierzch położyć gałkę lodów. Udekorować wiórkami czekolady.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.