Deser z curry

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g twarogu Mazurski Smak chudy
  • 50 g miodu spadziowego
  • 0,5 łyżeczki przyprawy curry
  • 1 łyżeczka kardamonu
  • 100 g śmietanki UHT Łaciata 30%
  • 1 mango
  • 3 pomarańcze
  • 2 banany
  • 125 g kokosowych, kruchych ciasteczek

Przygotowanie

Krok 1

Twaróg i miód dokładnie wymieszaj. Dopraw curry i kardamonem. Śmietanę ubij na sztywno i dodaj do masy.



Krok 2

Mango obierz, odkrój kilka plastrów do przybrania, a resztę pokrój w kostkę. Pomarańcze obierz tak, aby usunąć również białą, wewnętrzną skórkę. Wykrawaj z nich filety, zbierając sok. Banany obierz i pokrój w plasterki.



Krok 3

Połowę ciastek kokosowych ułóż w misce i skrop odrobiną soku pomarańczowego. Ułóż na nich połowę owoców i masy twarogowej. Pozostałe składniki układaj tak samo warstwami, a następnie włóż deser na min. 1 godzinę do lodówki, aż do przegryzienia się smaków. Przed podaniem udekoruj plastrami mango. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.