Deser z kremówki

Autor:

AnetaJR

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Panna cotta

  • 330ml śmietany kremówki Łaciate,
  • 300ml mleka Łaciate,
  • 2 dag cukru,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 2 łyżki rumu,
  • Posypka czekoladowa, bezy

Przygotowanie

Krok 1

Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Śmietanę, mleko, cukier i cukier waniliowy wymieszać i podgrzać do rozpuszczenia cukru. Pod koniec wlać rum, odstawić z ognia, dodać żelatynę i całość wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę przełożyć do salaterek i schłodzić. Przed podaniem udekorować bezami i posypać ozdobami.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.