dip kolendrowy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • jogurt grecki – 400 g
  • papryczka chili – 1 szt.
  • czosnek – 2 ząbki
  • syrop z agawy – 1 łyżeczka
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • pasta tahini – 1 łyżka
  • świeża kolendra – 1 garść
  • świeża mięta – 1 garść

Przygotowanie

Krok 1

Jogurt łączymy w wysokim naczyniu z posiekaną papryczką chili i czosnkiem, składniki blendujemy. Dodajemy pozostałe składniki dipu i dokładnie blendujemy na gładką masę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.