Domowe chipsy z kolorowych ziemniaków

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

2.33/5

Oceń przepis

Ocena

2.33/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • 2 bataty
  • 2 fioletowe ziemniaki
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Rozmaryn suszony

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki myjemy i osuszamy. Kroimy lub za pomocą tarki ścieramy na cienkie talarki, osuszamy.



Krok 2

W głębokim garnku rozgrzewamy olej.



Krok 3

Talarki wrzucamy na głęboki rozgrzany tłuszcz.



Krok 4

Podczas smażenia często mieszamy, odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.