Do rondelka wlewamy mleko i dodajemy ziarna z laski wanilii. Całość podgrzewamy.
W misce łączymy mąkę z solą himalajską oraz wcześniej podgrzanym mlekiem. Mieszamy. Dodajemy jajka i ubijemy mikserem, aby masa zrobiła się puszysta.
Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wylewamy przygotowaną masę i natychmiast wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni Celsjusza. Pieczemy przez około 20 minut.
W misce łączymy twaróg z odrobiną mleka i doprawiamy cukrem ze skórką cytryny oraz miodem.
Naleśnik wyciągamy z piekarnika i podajemy na ciepło z twarożkiem, śliwkami i prażonymi migdałami.
Pamiętaj o użyciu patelni z odpinaną rączką, by w czasie pieczenia w piekarniku żaden element z tworzywa nie uległ uszkodzeniu.
Dodaj komentarz