Składniki:

  • − 280 ml szklanki Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • − 1 łyżka cukru
  • − 1 jajko
  • − 300 g czekolady deserowej
  • − 100 g świeżych malin

Przygotowanie

Krok 1

Czekoladę kruszymy, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy.




Krok 2

Ucieramy żółtka z cukrem na puszysty krem, dodajmy wystudzoną czekoladę. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Łączymy ze sobą obie masy.



Krok 3

Gotowy mus przekładamy do szklanek, przenosimy do lodówki na kilka godzin w celu schłodzenia.



Krok 4

Przed podaniem ubijamy śmietankę Łaciatą na sztywno. Ubitą śmietankę Łaciatą umieszczamy na musie czekoladowym, dodajemy świeże maliny.



Wskazówki

Śmietanka się ubije, gdy będzie dobrze schłodzona.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.