Dynia pieczona z tymiankiem

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

dynia z tymiankiem

  • 1 średnią dynie
  • 5 łyżeczek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Przygotowanie

Krok 1

Miąższ dyni pokrój na małe kawałki. Skrop oliwą, oprósz solą i świeżo mielonym pieprzem oraz posiekanymi ziołami.



Krok 2

Przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz w temperaturze 200 stopni C około 30-40 minut, aż dynia będzie miękka.
Podawaj na gorąco.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.