Dżem z boczku

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • boczek wędzony w plastrach – 200 g
  • miód wielokwiatowy – 1 łyżka
  • sos worcestershire – 2 łyżki
  • czarny pieprz, mielony – 1 szczypta
  • ziele angielskie – 3 ziarna
  • cebula – 1 szt.
  • pomidory pelati – 200 g
  • olej słonecznikowy – 2 łyżki
  • woda – 30 ml

Przygotowanie

Krok 1

Boczek pokrojony w drobną kostkę podsmażamy na oleju na średnio rozgrzanej patelni. Dodajemy ziele angielskie i smażymy, aż boczek nabierze koloru.



Krok 2

Dodajemy miód i cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się skarmelizuje, dodajemy pomidory i rozcieńczamy całość odrobiną wody. Dolewamy sos worcestershire i przyprawiamy konfiturę pieprzem. Podsmażamy, redukujemy całość do odparowania wody i połączenia się smaków.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.