Fasolowa sałatka na ostro

Warto włączyć czerwoną fasolę do codziennej diety, ponieważ zawiera więcej białka niż mięso, dużo witaminy B, minerałów oraz kwas foliowy. Przepis na tą sałatkę jest bardzo prosty w wykonaniu.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 papryczka chili
  • - 1 puszka fasoli czerwonej
  • - 1 puszka kukurydzy
  • - 2 papryki (zielona i czerwona)

Przygotowanie

Krok 1

Pierwszym krokiem w przygotowaniu sałatki będzie przesypanie z puszki na sitko fasoli czerwonej i kukurydzy w celu odcedzenia ich. W czasie kiedy będą znajdowały się na sitku, myjemy i kroimy papryki. Przekrawamy je na pół, następnie wykrawamy środek i kroimy na drobne części.



Krok 2

Kiedy kolorowe papryki są gotowe, możemy dodać do nich czerwoną fasolę i kukurydzę. Następnie myjemy i siekamy chili. Dodajemy je do sałatki. Całość delikatnie mieszamy.



Wskazówki

Do sałatki możemy dodać lekki dressing na bazie oliwy z oliwek, który przyprawiamy solą i pieprzem. Jeśli nie lubisz zbyt ostrych potraw, nasionka z chili usuń i nie dodawaj ich do sałatki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.