Faszerowane jajka mozaikowe

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 opakowanie niebieskiego barwnika do jajek
  • 1 pełna łyżka majonezu
  • 1 pełna łyżka śmietany 18% Mazurski Smak
  • 1 łyżeczka wasabi
  • 2 łyżeczki czarnuszki lub czarnego sezamu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo i lekko wystudź.
Rozpuść barwnik zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Każde jajko zbij łyżką, tak aby skorupka równomiernie popękała.Włóż jajka do barwnika i odstaw na ok 5 -7 minut.
Ostrożnie wyjmij jajka z barwnika (najlepiej robić to w rękawiczkach) i przełóż na kratkę albo papier do pieczenia aby obeschły. Po ok 15 - 20 minutach obierz jajka ze skorupek i przekrój na pół.
Wyjmij żółtka, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj do nich majonez, śmietanę, wasabi oraz przyprawy. Wymieszaj.
Masę z żółtek przełóż do rękawa cukierniczego i wypełnij połówki jajek. Porcje masy możesz nałożyć również za pomocą łyżeczki.
Gotowe jajka posyp czarnuszką lub czarnym sezamem, podawaj od razu.
Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.