Jajka ugotuj na twardo i lekko wystudź.
Rozpuść barwnik zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Każde jajko zbij łyżką, tak aby skorupka równomiernie popękała.Włóż jajka do barwnika i odstaw na ok 5 -7 minut.
Ostrożnie wyjmij jajka z barwnika (najlepiej robić to w rękawiczkach) i przełóż na kratkę albo papier do pieczenia aby obeschły. Po ok 15 - 20 minutach obierz jajka ze skorupek i przekrój na pół.
Wyjmij żółtka, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj do nich majonez, śmietanę, wasabi oraz przyprawy. Wymieszaj.
Masę z żółtek przełóż do rękawa cukierniczego i wypełnij połówki jajek. Porcje masy możesz nałożyć również za pomocą łyżeczki.
Gotowe jajka posyp czarnuszką lub czarnym sezamem, podawaj od razu.
Smacznego!
Dodaj komentarz