Fettuccine z łososiem i bazylią

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.60/5

Oceń przepis

Ocena

4.60/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g makaronu grube wstążki
  • 150 g łososia wędzonego
  • 1 cebula
  • 1 duży pomidor
  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki oregano
  • pieprz czarny
  • sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Wstawić wodę na makaron, posolić. Gdy się zagotuje, wrzucić makaron i ugotować al dente, odcedzić.



Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie.



Krok 3

Dodać pomidora pokrojonego w kostkę i dusić przez chwilę razem z cebulą.



Krok 4

Łososia pokroić w dość spore kawałki. Wrzucić łososia na patelnię. Dodać oregano, dużą ilość pieprzu i szczyptę soli. Wymieszać.



Krok 5

Dodać ugotowany makaron, wymieszać. Nałożyć na talerze i posypać posiekanymi listkami bazylii.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.