Gniazda rybne

Autor:

Danuta Piecyk

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Farsz:

  • 0,5 l mleka
  • 1,5 cebuli
  • 0,5 filetów z ryb ( szczupak, okoń, łosoś morski, łosoś różowa)
  • Sól i pieprz
  • Olej do formy
  • 0,5 pęczka koperku

Dodatkowo:

  • 1 bułka paryska
  • 100 g sera żółtego
  • Majonez

Przygotowanie

Krok 1

Rybę pokroić bardzo drobno. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek opłukać, pokroić.



Krok 2

Rybę wymieszać z cebulą, koperkiem, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Bułkę pokroić na kromki o grubości 2 cm. Do miski wlać mleko, zanurzać kromki bułki w mleku, odcisnąć trochę z nadmiaru mleka.



Krok 3

Formę do pieczenia wysmarować olejem, układać w niej kromki bułek. Rękoma w bułce zrobić wgłębienia. Do wgłębień w bułce nakładać farsz, ścisło układać kromki. Wierzch każdej nafaszerowanej kromki, posmarować majonezem. Formę włożyć do piekarnika. Piec w 180°C przez ok. 45 minut. Następnie wyjąć formę z piekarnika, gniazda posypać, startym serem, z powrotem włożyć formę do piekarnika do rozpuszczenia się sera.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.