Gofry

Autor:

Olga Bączek

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • masło Łaciate,
  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 1 szklanka cukru,
  • aromat wanilii,
  • 4 jaja,
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • śmietanka 36% Łaciata,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • lentynki,
  • polewa czekoladowa

Przygotowanie

Krok 1

Masło rozpuścić i odłożyć do ostygnięcia.



Krok 2

Ubić jajka i dodawać cukier, dalej ubijając.



Krok 3

Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia do ubitych jaj. Delikatnie wlać schłodzony tłuszcz z masła. Wszystko razem wymieszać. Upiec w rozgrzanej gofrownicy.



Krok 4

Dekoracja: schłodzoną śmietankę 36% Łaciata ubić i dodać 2 łyżki cukru pudru. Położyć na gofra, posypać lentynkami i polać czekoladą. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.