Gofry na musie jabłkowym

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 500 g gęstego musu jabłkowego,
  • 1 jajko,
  • 16 łyżek z czubkiem mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki oleju,
  • olej do gofrownicy

Przygotowanie

Krok 1

Do miski przekładamy mus jabłkowy i dodajemy jajko, mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wlewamy olej, mieszamy. Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem, nakładamy łyżką ciasto na rozgrzaną gofrownice i pieczemy gofry. Upieczone gofry przekładamy na metalową kratkę i studzimy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.