gorąca czekolada z piankami

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 250 ml mleka
  • 50 ml śmietanki kremówki 30%
  • 1 łyżka gorzkiego kakao
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 30 g pianek marshmallows

Przygotowanie

Krok 1

Do rondelka wlać mleko i śmietankę, dodać kakao. Zagotować, co chwile mieszając.
Zmniejszyć ogień, dodać połamaną na kostki czekoladę i mieszając podgrzewać, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Kontynuować gotowanie i mieszanie jeszcze przez kilka minut, aż czekolada będzie miała gładką i jednolitą konsystencję.



Krok 2

Przelać do filiżanek, dodać pianki marshmallows i podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.