Gorąca czekolada z piankami marshmallow

Zimą zastąp kawę rozgrzewającą czekoladą. Pianki marshmallow są bardzo słodkie, dlatego nie ma potrzeby dodawania cukru.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 ml mleka Łaciate
  • - 1 łyżka kakao
  • - szczypta aromatu waniliowego
  • - 60 g gorzkiej czekolady
  • - 50 g pianek marshmallow

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka wlewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kakao, pokruszoną czekoladę. Gotować do momentu, aż wszystkie składniki się roztopią.



Krok 2

Czekoladę przelać do większych filiżanek i udekorować piankami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.