Gotowane raki

Potrawa oryginalna i bardzo wykwintna. Warto spróbować mięsa z raków, gdyż jest niezwykle delikatne i smaczne. Przepis sprawdzi się na uroczystą kolację.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Skorupiaki

Fit

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Skorupiaki

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1-1,5 kg raków
  • 1 szklanka białego wina wytrawnego
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Dobrze umyte raki wrzucać do garnka z wrzącą wodą, dodać pieprz pokrojony czosnek i pietruszkę.



Krok 2

Po 15 minutach gotowania dolać wino.



Krok 3

Gotować 5 minut i dolać olej. Gotować jeszcze 5-10 minut.



Wskazówki

Danie przed podaniem możemy przyozdobić plasterkiem cytryny i natką pietruszki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.