Grillowana jagnięcina

Doskonała potrawa, którą możemy przygotować na patelnii grillowej. Najchętniej jest spożywana w okresie letnim, jednak doskonale smakuje praktycznie przez cały rok. Smaczna, delikatna, chrupiąca z wierzchu. Ciekawa propozycja dla całej rodziny.

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 kotlety jagnięce z kością
  • - 1 łyżka oliwy
  • - 3 gałązki rozmarynu
  • - 3 gałązki tymianku
  • - 2 łyżki ziół prowansalskich
  • - 2 łyżki oliwy truflowej
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Jagnięcinę dokładnie myjemy, po czym suszymy.



Krok 2

Oliwę mieszamy z posiekanymi ziołami i smarujemy nimi dokładnie jagnięcinę. Zostawiamy na 30 minut do zamarynowania.



Krok 3

Następnie smażymy na patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.



Krok 4

Kotlety z jagnięciny podajemy skropione oliwą truflową. Danie solimy i pieprzymy do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.