Grillowane pieczarki z twarogiem

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dużych pieczarek
  • 1/2 słoiczka pesto
  • 125 g twarogu Mazurski Smak półtłusty
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 łyżka octu balsamicznego

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki umyj, osusz i wyciągnij z nich ogonki. Twaróg rozkrusz i wymieszaj z pesto.



Krok 2

Przez 3 minuty opiekaj pieczarki na grillu (kapeluszami do góry). Następnie zdejmij je i napełnij masą z twarogu i pesto. Grilluj jeszcze 5 minut.



Krok 3

Na skropioną octem balsamicznym rukolę wyłóż pieczarki i posyp je natką pietruszki.

Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.