grillowane pieczarki z solą czosnkową

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 400 g pieczarek
  • 1 łyżeczka soli czosnkowej
  • 150 g masła
  • 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie przez ok. 30 minut.



Krok 2

Po umyciu i osuszeniu ieczarek, obcinamy zbyt długie nóżki. Nabijamy na patyczki do szaszłyków.



Krok 3

W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy sól czosnkową oraz natkę pietruszki. Ddajemy pieprz do smaku. Smarujemy pieczarki rozpuszczonym masłem z przyprawami.



Krok 4

Szaszłyki z pieczarek układamy na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Grillujemy ze wszystkich stron, aż pieczarki się przyrumienią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.