Gruszki w syropie

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kg gruszek twardych
  • 2 l wody
  • 80 dag cukru

Dodatkowo:

  • Goździki
  • Kwasek cytrynowy

Przygotowanie

Krok 1

Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne , pokroić na cząstki.



Krok 2

Następnie włożyć gruszki do wody z kwaskiem cytrynowym, aby nie ściemniały.



Krok 3

Słoiki wyparzyć, układać owoce do słoików, wkładać po dwa goździki do każdego słoika.



Krok 4

Zagotować wodę z cukrem. Zalać gorącym syropem gruszki, zakręcić słoiki, pasteryzować ok. 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.