Grzanki z łososiem i szparagami

Wytrawne śniadanie, które dzięki szparagom będzie idealnym rozpoczęciem wiosennego dnia. Kompozycję dopełnia bogaty w białko łosoś wędzony, a także naturalny serek śmietankowy i ogórek. Takie śniadanie z pewnością nasyci Cię na długie godziny.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kromki chleba żytniego lub pszennego
  • 100 g wędzonego łososia
  • ½ pęczka zielonych szparagów
  • 10 plasterków ogórka
  • 20 g serka śmietankowego Łaciaty naturalny
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 plasterek cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 200⁰C.



Krok 2

Szparagi umyj i osusz. Usuń twarde końce. Natrzyj oliwą z oliwek, solą i pieprzem.



Krok 3

Dużą blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Szparagi wyłóż na blachę. Wstaw do piekarnika i piecz 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dołóż kromki chleba obok szparagów i piecz jeszcze 5 minut.



Krok 4

Wyjmij blachę z piekarnika. Obie kromki posmaruj serkiem śmietankowym. Następnie ułóż na nich szparagi, wędzonego łososia i ogórka. Posól. Skrop sokiem z cytryny.

Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.