Wytrawne śniadanie, które dzięki szparagom będzie idealnym rozpoczęciem wiosennego dnia. Kompozycję dopełnia bogaty w białko łosoś wędzony, a także naturalny serek śmietankowy i ogórek. Takie śniadanie z pewnością nasyci Cię na długie godziny.
Danie: Śniadanie
Osób: 1
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Piekarnik rozgrzej do 200⁰C.
Szparagi umyj i osusz. Usuń twarde końce. Natrzyj oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Dużą blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Szparagi wyłóż na blachę. Wstaw do piekarnika i piecz 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dołóż kromki chleba obok szparagów i piecz jeszcze 5 minut.
Wyjmij blachę z piekarnika. Obie kromki posmaruj serkiem śmietankowym. Następnie ułóż na nich szparagi, wędzonego łososia i ogórka. Posól. Skrop sokiem z cytryny.
Smacznego!
Dodaj komentarz