Guacamole

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 duże dojrzałe awokado
  • 20 - 30 ml oliwy z oliwek
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry
  • 1/2 soczystej limonki
  • sól
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Z przekrojonych na pół awokado wyjmij pestki. Miąższ wyciągnij łyżeczką, włóż do miseczki i rozgnieć widelcem.



Krok 2

Dodaj oliwę, posiekaną papryczkę, sól i pieprz. 2 ząbki czosnku drobno pokrój i dodaj do awokado.



Krok 3

Do pasty dodaj posiekaną kolendrę, dopraw ponownie solą i pieprzem do smaku. Dodaj sok wyciśnięty z limonki i wymieszaj. Polej niewielką ilością oliwy z oliwek. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.