1. Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. W rondlu rozgrzać smalec. Obsmażyć na nim mięso na złoty kolor. Dodać sproszkowaną paprykę i obraną, pokrojoną w półplasterki cebulę. Smażyć do zeszklenia cebuli. 2 Pieczarki umyć, obrać pokroić w plasterki i smażyć na maśle do momentu, aż płyn wyparuje a pieczarki się lekko zrumienią. Dodać je do mięsa wraz z pokrojoną w cienkie plasterki papryką. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodac kostkwe rosołowa i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa 3 .Gdy sos jest zbyt wodnisty , mozna dodac łyzke kaszy manny. Dodać śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną wody. Zagotować. Podawac z kaszą wedłe smaku , ja polecam kaszę gryczaną:)
Dodaj komentarz