Gulasz warzywny

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • marchew – 3 szt.
  • cebula – 1 szt.
  • czosnek – 3 ząbki
  • korzeń imbiru – 2 cm
  • czerwona papryka – 1 szt.
  • żółta papryka – 1 szt.
  • papryczka chili – 1 szt.
  • pomidory w puszce, krojone – 1 puszka
  • curry – 3 szczypty
  • suszony tymianek – 1 szczypta
  • świeży tymianek – kilka gałązek
  • sól – 1 szczypta
  • pieprz – 1 szczypta
  • olej rzepakowy – 2 łyżki

Przygotowanie

Krok 1

Pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek i imbir podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. Dodajemy curry, tymianek, sól i pieprz. Mieszamy i smażymy, aż cebula się zeszkli.



Krok 2

Dodajemy marchew startą na tarce o dużych oczkach, chwilę podsmażamy i dodajemy pomidory oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Mieszamy i dusimy, aż warzywa będą miękkie. W razie potrzeby ponownie doprawiamy solą i pieprzem.

Gotowy gulasz warzywny przekładamy na talerz i posypujemy z wierzchu odrobiną curry. Podajemy z kilkoma gałązkami świeżego tymianku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.