Gulasz z kurczaka

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 30 dag piersi z kurczaka
  • 2 cebule
  • 2-3 małe cukinie
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżeczki oregano
  • 1/2 l bulionu drobiowego
  • sól
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę. Mięso pokroić w niewielką kostkę i wrzucić na patelnię. Smażyć na silnym ogniu przez około 10 minut, aż mięso się zarumieni. Następnie wlać bulion i dodać oragano.



Krok 2

Cukinię wraz ze skórką pokroić w półplasterki o grubości około 0,5 cm, dodać do mięsa.
Dusić kolejne 10 minut. Cukinia powinna być miękka ale nie rozgotowana.



Krok 3

Mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody i dodać do potrawy, wymieszać.
Gotować przez chwilę aż sos zgęstnieje.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.