Hot dog z grilla

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 minibagietki lub bagietka
  • 4 kiełbaski frankfurterki
  • 1 pomidor
  • kilka liści sałaty

Dodatkowo:

  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • lub
  • 1 dip śmietankowy typu crème fraiche z pomidorami, papryką i chili

Przygotowanie

Krok 1

Bagietki przekrój na pół. Uważaj, aby nie przeciąć ich do końca.



Krok 2

Kiełbaski zgrilluj na patelni grillowej lub grillu. Mają się zarumienić.



Krok 3

Bułki połóż przeciętą stroną na grillu i delikatnie podpiecz. W tym czasie pokrój pomidora w paski i również zgrilluj na ruszcie.



Krok 4

Majonez i ketchup wymieszaj, aż do uzyskania jednolitego sosu lub użyj gotowego dipu śmietanowego. Liście sałaty umyj i osusz. Do podpieczonych bułek włóż po liściu sałaty, dodaj zgrillowaną kiełbaskę i po kawałku pomidora. Wierzch dania polej sosem lub udekoruj dipem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.