Imbirowa lemoniada

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 cm kawałek świeżego imbiru
  • 3 cytryny
  • 1 limonka
  • 1 pomarańcza
  • 6 łyżek cukru
  • 1 litr wody niegazowanej
  • 1 gałązka mięty

Przygotowanie

Krok 1

Obrany imbir zetrzyj na drobnych oczkach i wsyp do dzbanka.



Krok 2

Umyj owoce, pokrój na połówki i odkrój po 2 plasterki każdego owocu. Plasterki wrzuć do dzbanka i zasyp cukrem.



Krok 3

Sok z pozostałych owoców wyciśnij do dzbanka. Wlej wodę, wrzuć listki mięty i dokładnie wymieszaj. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.