Imbirowa lemoniada

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 cm kawałek świeżego imbiru
  • 3 cytryny
  • 1 limonka
  • 1 pomarańcza
  • 6 łyżek cukru
  • 1 litr wody niegazowanej
  • 1 gałązka mięty

Przygotowanie

Przygotowanie:

Obrany imbir zetrzeć na drobnych oczkach i wsypać do dzbanka. Umyć owoce, pokroić na połówki i odkroić po 2 plasterki każdego owocu. Plasterki wrzucić do dzbanka, wsypać cukier. Sok z pozostałych owoców wycisnąć do dzbanka. Wlać wodę, wrzucić listki mięty i dokładnie wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.