Szybkie, smaczne i proste danie, które z powodzeniem możemy przygotować na obiad dla całej rodziny lub szybki lunch. Przepięknie pachnie natką pietruszki, a kremowy, serowy sos nadaje całości niepowtarzalnego smaku.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, po czym podsmażamy na złoto.
Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, posiekany drobno czosnek oraz startą na grubych oczkach paprykę. Dusimy razem, aż cebula się zeszkli.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, serki topione, śmietankę Łaciatą i przyprawy. Razem dusimy przez ok. 5-10 minut.
Surowe, przyprawione mięso warto schować na kilka godzin do lodówki, aby “przeszło” przyprawami.
Dodaj komentarz