Jabłka prażone

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 kg jabłek
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 2 łyżeczki cynamonu w proszku
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • cukier (do smaku)

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazda z pestkami. Pokroić na plasterki i włożyć do dużego garnka.
Dodać sok z cytryny i rodzynki (opcjonalnie) i smażyć przez ok. 15 - 20 minut, aż jabłka zmiękną i zaczną się rozpadać, przez cały czas mieszać, aby nic się nie przypaliło.



Krok 2

Dodać cynamon, cukier wanilinowy i cukier do smaku. Wymieszać i gotować jeszcze przez 1 - 2 minuty. Odstawić z ognia i przestudzić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.