Jabłka w cieście

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • mąka pszenna 180 g
  • kefir Mlekpol 240 ml
  • jajko 1 szt.
  • proszek do pieczenia 2 g
  • sól 1⁄2 g
  • jabłka 440 g

Przygotowanie

Krok 1

Składniki ciasta mieszamy mikserem na gładką masę.



Krok 2

Jabłka obieramy i kroimy w plastry.
Zanurzamy je w cieście i smażymy na rumiano na mocnym ogniu.



Krok 3

Usmażone placuszki, odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco np z cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.