Jabłkowe babeczki

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 ½ szklanki mąki
  • 1 ¼ szklanki cukru
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ szklanki masła Łaciate
  • 2 duże jajka
  • 1 ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1 szklanka musu jabłkowego

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wstaw papilotki do formy na muffinki.



Krok 2

W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.



Krok 3

W osobnej misce połącz rozpuszczone masło, jajka i ekstrakt waniliowy.



Krok 4

Dodaj mokre składniki do suchych i mieszaj, aż dobrze się połączą.



Krok 5

Dodaj mus jabłkowy i dokładnie wymieszaj.



Krok 6

Napełnij papilotki ciastem do ¾ wysokości.



Krok 7

Piecz przez 18-20 minut, aż patyczek wbity w środek babeczki wyjdzie suchy. Odstaw do ostygnięcia przed podaniem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.