Składniki:

  • - 2 kg udźca jagnięcego
  • - 1/2 szklanki czerwonego wina
  • - 1 marchewka
  • - 1 pęczek szczypiorku
  • - 1 łyżka ziaren jałowca
  • - 20 ząbków czosnku
  • - 1 łyżka ziół prowansalskich

Przygotowanie

Krok 1

Ziarna jałowca moczymy w winie, po czym odstawiamy na 2 godziny.



Krok 2

W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do uzyskania temperatury 240 stopni.



Krok 3

Udziec umieszczamy w brytfannie, następnie polewamy go winem z jałowcem, obkładamy czosnkiem i pokrojoną w paski marchwią, a na koniec posypujemy ziołami.



Krok 4

Pieczemy przez 1,5 godziny. Po zakończeniu pieczenia danie wyjmujemy z piekarnika i przyozdabiamy pokrojonym drobno szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.