Składniki:

  • 1 kg łopatki jagnięcej,
  • sok z 4 cytryn,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 łyżeczki chili,
  • 4 łodyżki tymianku,
  • 1 łyżka majeranku,
  • 2 liście laurowe,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka pieprzu,
  • 2 cebule,
  • 1 marchew,
  • 100 g przyprawy Colombo,
  • 2 bakłażany,
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Jagnięcinę pokrojoną w kostkę umieszczamy w misce i marynujemy przez 1 godzinę w soku cytrynowym, który mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem, chili, tymiankiem, majerankiem, liśćmi laurowymi, solą i pieprzem.



Krok 2

Następnie jagnięcinę wyjmujemy z marynaty. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso przez 5 minut.



Krok 3

Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i marchew, przyprawę Colombo, bakłażany i wodę do przykrycia mięsa. Dusimy przez 1 godzinę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.